top of page

Pasta Carbonara på kalkon

En klassiker gjord på kalkonbacon för oss som inte äter rött kött i form av guanciale eller pancetta. Det är viktigt att använda vällagrade ostar på bit för att få ett bra resultat. Färdigriven ost är tabu!


Kantarellcanelloni

Du behöver

2 äggulor

1 ägg

1 ½ dl pecorino på bit, finriven

1 ½ dl parmesan på bit, finriven

Olivolja

250 g kalkonbacon, skuren i mindre bitar

2–3 stora klyftor vitlök, finhackade

400 g spagetti eller Linguine (spar pastavattnet)

Havssalt

Nymald svartpeppar

Peperoncino

Servering:

Bacon

Parmesan, finriven

Bladpersilja, hackad

Gör så här

1. Vispa samman ägg, äggulor och blanda ner pecorino och parmesan i äggsmeten. Blanda väl. Tillsätt rejält med nymald svartpeppar och smula ner peperoncino efter smak. Ställ åt sidan.

2 äggulor

1 ägg

1 ½ dl pecorino på bit, finriven

1 ½ dl parmesan på bit, finriven

Nymald svartpeppar

Peperoncino


2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och sänk till medelvärme. Stek baconet knaprigt under omrörning. Ta ur ¼ av baconet och ställ åt sidan för att toppa med vid servering.

Olivolja

250 g kalkonbacon, skuren i mindre bitar


3. Tillsätt vitlöken och låt steka med i ca 30 sekunder under omrörning.

2–3 stora klyftor vitlök, finhackade


4. Koka pastan 2 minuter kortare än angiven koktid. Spar pastavattnet och ställ det åt sidan.

400 g spagetti eller Linguine


5. Blanda ner pastan i pannan med baconet och vitlöken och tillsätt lite av pastavattnet (ca 1 dl). Rör hela tiden under 2 minuter och tillsätt mer vatten löpande. Det ska vara lite vatten kvar i pannan i slutänden. Ta bort pannan från värmen och vänta 30 sekunder innan ägg och ostblandningen rörs ner i pastan. Smaka av med salt, svartpeppar och mer peperoncino vid behov.


6. Lägg upp på tallrikar och toppa med bacon, hackad persilja och riven parmesan.

Reserverad bacon

Parmesan, finriven

Bladpersilja, hackad



Kommentarer


bottom of page