Kalkonburgare med chili cheese eller tryffelmajonnäs
- tastefusion
- 1 aug.
- 3 min läsning
Saftiga kalkonburgare serverade med eller val av smakrik chili cheese eller fyllig tryffelmajonnäs – en smakfull och lyxig twist på en klassiker.

Du behöver
Rapsolja och smör att steka i
1 ½ dl schalottenlök, finhackad
500 g kalkonfärs
1 ½ dl persilja, finhackad
2 msk chili, finhackad
2 msk vitlök, grovt riven
1 msk worcestershiresås
¾ dl HP-sås
1 tsk grillkrydda
1 tsk salt
Svartpeppar
1 tsk grönsaksbuljongpulver
2 msk majonnäs, hemslagen eller Hellmans
3 msk potatismjöl
1 dl panko
Tryffelmajonnäs
1 ½ dl Hellmans majonnäs
1 ½ msk tryffelpasta alternativt lite färsk hackad tryffel.
1 ½ msk Tryffelolja
¾ tsk tryffelsalt
Nymald svartpeppar
¾ tsk honung
Chili cheese
5 dl engelsk vällagrad cheddarost, grovt riven
2 dl parmesanost, finriven
2 dl Philadelphia cream cheese
1 dl majonnäs, Hellman eller hemslagen
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprika pulver
¼ tsk gurkmeja
1 msk srirachasås
1 tsk honung
Valfri mängd färsk Jalapeño och röd chili, finhackad
1 dl vårlök, finhackad
2 msk gräslök, finhackad
½ tsk havssalt
½ tsk nymald svartpeppar
Tillbehör
Hamburgerbröd, smörstekt snittyta
Ostskivor
Salladsblad
Tomat, skivad
Schalottenlök, tunt skivad
Röd chili, tunt skivad
Chili cheese eller tryffelmajonnäs
Gör så här
1. Börja med att göra vald dressing eller båda:
Tryffelmajonnäs: Blanda samman alla ingredienser. Ställ skålen i kylen så att smakerna får mogna.
1 ½ dl Hellmans majonnäs
1 ½ msk tryffelpasta alternativt lite färsk hackad tryffel.
1 ½ msk Tryffelolja
¾ tsk tryffelsalt
Nymald svartpeppar
¾ tsk honung
och/eller
Chili cheese: Färdigställ och mät upp alla ingredienser och blanda i en skål med lock. För en slät chili cheese som är lätt att spritsa kan den med fördel mixas slät i en stark mixer eller matberedare. För en chunky version, ställ in skålen i kylen som den är. Chili cheese smakar bättre när den fått stå över natten så att smakerna hinner mogna och gifta sig.
5 dl engelsk vällagrad cheddarost, grovt riven
2 dl parmesanost, finriven
2 dl Philadelphia cream cheese
1 dl majonnäs, Hellman eller hemslagen
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprika pulver
¼ tsk gurkmeja
1 msk srirachasås
1 tsk honung
Valfri mängd färsk Jalapeño och röd chili, finhackad
1 dl vårlök, finhackad
2 msk gräslök, finhackad
½ tsk havssalt
½ tsk nymald svartpeppar
Hamburgare
2. Förbered alla ingredienser som ska hackas och rivas. Lägg alla ingredienser utom schalottenlöken i en blandskål.
1 ½ dl schalottenlök, finhackad
1 ½ dl persilja, finhackad
2 msk chili, finhackad
2 msk vitlök, grovt riven
3. Stek schalottenlöken mjuk i smör. Låt den svalna.
Smör
1 ½ dl schalottenlök, finhackad
4. Lägg alla ingredienser i samma skål som persiljan, vitlöken och chilin. Blanda väl
1 ½ dl stekt schalottenlök, avsvalnad
500 g kalkonfärs
1 msk worcestershiresås
¾ dl HP-sås
1 tsk grillkrydda
1 tsk salt
Svartpeppar
1 tsk grönsaksbuljongpulver
2 msk majonnäs, hemslagen eller Hellmans
3 msk potatismjöl
1 dl panko
5. Låt smeten vila i kylen i minst en timme.
6. Förbered tillbehören och sätt ugnen på 150 ˚C.
Ostskivor
Salladsblad
Tomat, skivad
Schalottenlök, tunt skivad
Röd chili, tunt skivad
Chili cheese eller tryffelmajonnäs
7. Forma fyra hamburgare och stek dem i smör och rapsolja. Lägg dem på en plåt och lägg ostskivor ovanpå. Låt dem stå i ugnen tills osten smält.
Rapsolja och smör att steka i
Ostskivor
8. Stek under tiden hamburgerbröden i smör så att de får en fin yta.
Hamburgerbröd, smörstekta
Montering
9. Bred ut vald dressing på brödet. Lägg på ett salladsblad, en tunn skiva tomat och skivad lök. Lägg på hamburgaren och toppa med lite mer dressin och röd chili.
Salladsblad
Tomat, skivad
Schalottenlök, tunt skivad
Röd chili, tunt skivad
Chili cheese eller tryffelmajonnäs




Kommentarer