top of page

Kycklingrullader med ost och purjolök i pepparsås

Smakrika ost- och purjolöksfyllda kycklingrullader med en krämig, aromatisk och lagom het pepparsås. Det mesta går att förbereda i förväg. Såsen passar även bra till mycket annat.  


Kycklingrullader med ost och purjolök i pepparsås

Du behöver

6 medelstora kycklingfiléer

Salt

Nymald svartpeppar

Grillkrydda

Smör och olivolja att steka i


Fyllning

100 g Philadelphia Cream cheese

1 ½ dl mozzarella, riven

1 dl parmesan, finriven

1 dl Västerbotten- eller lagrad cheddarost, riven

Olivolja och smör att steka i

1 ½ dl schalottenlök, finhackad

1 ½ msk vitlök, finriven

½ - 1 tsk röd chili, finhackad

1 dl vatten

1 tärning svampbuljong

1 tsk honung

Salt

Nymald svartpeppar

2 dl purjolök, hackad

1 dl vårlök, hackad

2 tsk dijonsenap


Sås

2 dl vatten

Smör och olja att steka i

½ dl schalottenlök, finhackad

½ msk vitlök, finriven

½ tsk röd chili, finhackad

3 msk blandad peppar (Rosépeppar, Vitpeppar, Grönpeppar, Svartpeppar, Telli cherry peppar och Sichuanpeppar), mortlad till ett grovt pulver

1 msk Idealmjöl

2 tärningar svampbuljong

1 ½ msk tomatpuré

1 msk soja

2 tsk dijonsenap

2 msk torr sherry

4 dl vispgrädde

2 tsk honung

Salt

Nymald svartpeppar

Gör så här

1. Skär kycklingfilén längs mitten så att den blir hälften så tjock men skär inte hela vägen igenom utan bred ut den så att den blir dubbelt så bred. Lägg den i en rymlig plastpåse och banka ut den så att den är jämnt tunn. Salta, peppra och strö över grillkrydda på båda sidor.

6 medelstora kycklingfiléer

Salt

Nymald svartpeppar

Grillkrydda


Fyllning

2.  Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör i. Lägg i schalottenlöken och stek på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt vitlök och röd chili och stek någon minut.

Olivolja och smör att steka i

1 ½ dl schalottenlök, finhackad

1 ½ msk vitlök, finriven

½ - 1 tsk röd chili, finhackad


3.  Tillsätt vatten och buljongtärning och koka ner tillsammans med löken.

1 dl vatten

1 tärning svampbuljong


4.  Tillsätt honung, salt och peppar och blanda väl. Lägg röran i en skål så att den får svalna.

1 tsk honung

Salt

Nymald svartpeppar


5. Blanda all ost i en skål.

100 g Philadelphia Cream cheese

1 ½ dl mozzarella, riven

1 dl parmesan, finriven

1 dl Västerbotten- eller lagrad cheddarost, riven


6. Tillsätt den avsvalnade löken och blanda väl.


7.  Tillsätt purjolök, vårlök och senap och blanda väl.

2 dl purjolök, hackad

1 dl vårlök,000000000000 hackad

2 tsk dijonsenap


8.  Fördela ostfyllningen mellan kycklingfiléerna och bred ut den. Rulla ihop filéerna och fäst öppningen med tandpetare så att rulladerna håller ihop när de bryns.


9. Hetta upp stekpannan med smör och olivolja och stek rulladerna i omgångar på hög medelvärme tills de har fått fin färg runtom. Lägg upp dem på en tallrik och ställ åt sidan. Skölj inte ur pannan.

Olivolja och smör att steka i

Kycklingrullader


Sås

10. Deglasera pannan med vatten och sjud i några minuter. Sila bort alla småbitar från skyn. Spara den avsilade skyn och ställ åt sidan.

2 dl vatten


11. Hetta upp stekpannan med olivolja och smör i. Lägg i schalottenlöken och stek på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt vitlök, röd chili och mortlad peppar och stek i några minuter.

Olivolja och smör att steka i

½ dl schalottenlök, finhackad

½ msk vitlök, finriven

½ tsk röd chili, finhackad

3 msk blandad peppar (Rosépeppar, Vitpeppar, Grönpeppar, Svartpeppar, Telli cherry peppar och Sichuanpeppar), mortlad till ett grovt pulver


12.  Strö över Idealmjöl och blanda väl.

1 msk Idealmjöl


13. Tillsätt skyn under omrörning och därefter buljongtärningarna. Koka upp och sjud ett par minuter.

Skyn

2 tärningar svampbuljong


14. Tillsätt tomatpuré, soja, dijonsenap och sherry. Låt sjuda i ett par minuter.

1 ½ msk tomatpuré

1 msk soja

2 tsk dijonsenap

2 msk torr sherry


15. Tillsätt grädde i omgångar.

4 dl vispgrädde


16. Tillsätt honung och smaka av med kryddor.

2 tsk honung

Salt

Nymald svartpeppar


17. Sjud såsen tills den tjocknat något. Ta ur tandpetarna och dela rulladerna på hälften och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock på medelvärme i 20 minuter. Vänd rulladerna i såsen efter ungefär halva tiden.


18. Servera med pasta eller ris.




 .


Kommentarer


bottom of page