Kycklingrullader med ost och purjolök i pepparsås
- tastefusion
- för 5 dagar sedan
- 3 min läsning
Smakrika ost- och purjolöksfyllda kycklingrullader med en krämig, aromatisk och lagom het pepparsås. Det mesta går att förbereda i förväg. Såsen passar även bra till mycket annat.

Du behöver
6 medelstora kycklingfiléer
Salt
Nymald svartpeppar
Grillkrydda
Smör och olivolja att steka i
Fyllning
100 g Philadelphia Cream cheese
1 ½ dl mozzarella, riven
1 dl parmesan, finriven
1 dl Västerbotten- eller lagrad cheddarost, riven
Olivolja och smör att steka i
1 ½ dl schalottenlök, finhackad
1 ½ msk vitlök, finriven
½ - 1 tsk röd chili, finhackad
1 dl vatten
1 tärning svampbuljong
1 tsk honung
Salt
Nymald svartpeppar
2 dl purjolök, hackad
1 dl vårlök, hackad
2 tsk dijonsenap
Sås
2 dl vatten
Smör och olja att steka i
½ dl schalottenlök, finhackad
½ msk vitlök, finriven
½ tsk röd chili, finhackad
3 msk blandad peppar (Rosépeppar, Vitpeppar, Grönpeppar, Svartpeppar, Telli cherry peppar och Sichuanpeppar), mortlad till ett grovt pulver
1 msk Idealmjöl
2 tärningar svampbuljong
1 ½ msk tomatpuré
1 msk soja
2 tsk dijonsenap
2 msk torr sherry
4 dl vispgrädde
2 tsk honung
Salt
Nymald svartpeppar
Gör så här
1. Skär kycklingfilén längs mitten så att den blir hälften så tjock men skär inte hela vägen igenom utan bred ut den så att den blir dubbelt så bred. Lägg den i en rymlig plastpåse och banka ut den så att den är jämnt tunn. Salta, peppra och strö över grillkrydda på båda sidor.
6 medelstora kycklingfiléer
Salt
Nymald svartpeppar
Grillkrydda
Fyllning
2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör i. Lägg i schalottenlöken och stek på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt vitlök och röd chili och stek någon minut.
Olivolja och smör att steka i
1 ½ dl schalottenlök, finhackad
1 ½ msk vitlök, finriven
½ - 1 tsk röd chili, finhackad
3. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka ner tillsammans med löken.
1 dl vatten
1 tärning svampbuljong
4. Tillsätt honung, salt och peppar och blanda väl. Lägg röran i en skål så att den får svalna.
1 tsk honung
Salt
Nymald svartpeppar
5. Blanda all ost i en skål.
100 g Philadelphia Cream cheese
1 ½ dl mozzarella, riven
1 dl parmesan, finriven
1 dl Västerbotten- eller lagrad cheddarost, riven
6. Tillsätt den avsvalnade löken och blanda väl.
7. Tillsätt purjolök, vårlök och senap och blanda väl.
2 dl purjolök, hackad
1 dl vårlök,000000000000 hackad
2 tsk dijonsenap
8. Fördela ostfyllningen mellan kycklingfiléerna och bred ut den. Rulla ihop filéerna och fäst öppningen med tandpetare så att rulladerna håller ihop när de bryns.
9. Hetta upp stekpannan med smör och olivolja och stek rulladerna i omgångar på hög medelvärme tills de har fått fin färg runtom. Lägg upp dem på en tallrik och ställ åt sidan. Skölj inte ur pannan.
Olivolja och smör att steka i
Kycklingrullader
Sås
10. Deglasera pannan med vatten och sjud i några minuter. Sila bort alla småbitar från skyn. Spara den avsilade skyn och ställ åt sidan.
2 dl vatten
11. Hetta upp stekpannan med olivolja och smör i. Lägg i schalottenlöken och stek på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt vitlök, röd chili och mortlad peppar och stek i några minuter.
Olivolja och smör att steka i
½ dl schalottenlök, finhackad
½ msk vitlök, finriven
½ tsk röd chili, finhackad
3 msk blandad peppar (Rosépeppar, Vitpeppar, Grönpeppar, Svartpeppar, Telli cherry peppar och Sichuanpeppar), mortlad till ett grovt pulver
12. Strö över Idealmjöl och blanda väl.
1 msk Idealmjöl
13. Tillsätt skyn under omrörning och därefter buljongtärningarna. Koka upp och sjud ett par minuter.
Skyn
2 tärningar svampbuljong
14. Tillsätt tomatpuré, soja, dijonsenap och sherry. Låt sjuda i ett par minuter.
1 ½ msk tomatpuré
1 msk soja
2 tsk dijonsenap
2 msk torr sherry
15. Tillsätt grädde i omgångar.
4 dl vispgrädde
16. Tillsätt honung och smaka av med kryddor.
2 tsk honung
Salt
Nymald svartpeppar
17. Sjud såsen tills den tjocknat något. Ta ur tandpetarna och dela rulladerna på hälften och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock på medelvärme i 20 minuter. Vänd rulladerna i såsen efter ungefär halva tiden.
18. Servera med pasta eller ris.
.




Kommentarer