top of page

Panerad, friterad kycklinginnerfilé med currysås och grönsaksris

Krispigt panerad kycklinginnerfilé som serveras med smakrik currysås och fluffigt grönsaksris. God mat för stora och små!


Panerad, friterad kycklinginnerfilé med currysås och grönsaksris

Du behöver

Currysås

1 msk smör

1 msk rapsolja

1 fast äpple, tex Pink lady, skalat och finrivet

1 dl schalottenlök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finrivna

2 lagerblad

1 – 1½ msk curry

1 tärning svampbuljong

1½ dl kokande vatten

1½ dl vispgrädde

1½ dl naturell Philadelphia Cream cheese

1 – 1½ tsk honung

Nymald svartpeppar

½ tsk havssalt

1 msk färsk basilika, finhackad


Grönsaksris

2 dl jasminris

4 dl vatten

1 msk smör + smör att steka grönsaker i

1 dl schalottenlök, finhackad

2 dl morot, skalad och finhackad

1 msk japansk soja

½ tsk honung

Salt

Nymald svartpeppar


Gräslök, finhackad


Kyckling

500 g (ca 16 st) kycklinginnerfilé

1 ägg, uppvispat

1 dl maizena

2–2½ dl Panko

Salt

Svartpeppar

Grillkrydda


Naturell olja att steka i

Gör så här

1. Skölj riset tills vattnet är klart. Lägg det i en riskokare eller en tjockbottnad kastrull. Tillsätt vatten och smör.

2 dl jasminris

4 dl vatten

1 msk smör


2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek lök och morot tills de mjuknat. Salta, peppra och tillsätt soja och honung. Stek under omrörning tills sojan har kokat in. Häll i det i riskokaren eller kastrullen och rör om. Låt riset dra i ca 1 timme innan det kokas.

Smör att steka grönsaker i

1 dl schalottenlök, finhackad

2 dl morot, skalad och finhackad

1 msk japansk soja

½ tsk honung

Salt

Nymald svartpeppar


Kyckling

3. Skölj och torka kycklingen. Krydda båda sidor med salt, svartpeppar och grillkrydda.

500 g (ca 16 st) kycklinginnerfilé

Salt

Svartpeppar

Grillkrydda


4.  Knäck ett ägg i en vid skål eller djup tallrik, salta och peppra och vispa ihop. Mät upp maizena på en tallrik. Salta, peppra och blanda väl. Mät upp panko på en separat tallrik. Salta och peppra och blanda väl.

1 ägg, uppvispat

1 dl maizena

2–2½ dl Panko

Salt

Svartpeppar


5.  Doppa kycklingen i maizenan så att de täcks och skaka av överflödet. Doppa filéerna i ägget och slutligen i panko. Filéerna ska vara helt täckta. Ställ åt sidan.


Sås

6. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna och stek äpple, lök, vitlök och lagerblad mjuka på medelvärme under omrörning, ca 5 minuter.

1 msk smör

1 msk rapsolja

1 fast äpple, tex Pink lady, skalat och finrivet

1 dl schalottenlök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finrivna

2 lagerblad


7.  Tillsätt currypulver och stek under omrörning under en minut.

1 – 1½ msk curry


8. Tillsätt vatten och svampbuljong. Koka upp och låt sjuda på medelvärme i 5 minuter. Rör om då och då.

1 tärning svampbuljong

1½ dl kokande vatten


9. Tillsätt grädde och Philadelphia Cream cheese och sjud i 1 minut.

1½ dl vispgrädde

1½ dl naturell Philadelphia Cream cheese


10. Tillsätt salt, svartpeppar, honung och sjud på medelvärme under omrörning i 5 minuter.

1 – 1½ tsk honung

Nymald svartpeppar

½ tsk havssalt


11. Rör ner basilikan och smaka av och reglera med mer curry, salt, peppar och honung vid behov.

1 msk färsk basilika, finhackad


12. Häll olja i en stekpanna. Det ska vara ca 1 cm djup. Hetta upp oljan och lägg i de panerade filéerna. Fritera i omgångar ca 2½ minut/sida. Ta upp och låt rinna av på papper. Vrid upp värmen och fritera filéerna igen ca 30 sekunder/sida.

Naturell olja att steka i


13. Lägg upp kyckling, sås och ris på individuella tallrikar och toppa riset med gräslök. Servera med en grönsak eller sallad vid sidan.

Gräslök, finhackad




 .


Kommentarer


bottom of page