Kantarellcanelloni
- tastefusion
- 8 feb.
- 2 min läsning
Läckra pastarullar i form av krämiga kantarellcanelloni toppad med béchamelsås och smakrik smält ost. Varje tugga är en hyllning till skogens skatter och det italienska kökets traditioner. Njut!

Du behöver
500 g avkokt gul kantarell (vikt efter att vatten kokat bort), hackad
50 g smör
2 dl schalottenlök, finhackad
2 msk vitlök, finhackad
½ röd chilifrukt, finhackad
2 tärningar svampbuljong
2 dl torrt vitt vin
2 msk mald torkad svamp (mald till ett fint pulver i en krydd- eller kaffekvarn)
150 g naturell Philadelphia Cream cheese
½ tsk grillkrydda
1 tsk havssalt
Nymald svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 tsk peperoncino chili flakes
2 tsk honung
1 dl + 2 dl mozzarella, riven
1 dl + 2 dl lagrad ost, riven
8 lasagnetta riccia eller annan pasta som kan vikas till tuber
Béchamelsås sås:
3 msk smör
3 msk vetemjöl
1 tärning svampbuljong
4 dl standardmjölk
2 dl vispgrädde
Havssalt
Nymald svartpeppar
Muskot
Gör så här
Börja med att göra fyllningen:
1. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret tystnat, tillsätt schalottenlök, vitlök och chili. Stek på medelvärme under omrörning i 5 minuter.
50 g smör
2 dl schalottenlök, finhackad
2 msk vitlök, finhackad
½ röd chilifrukt, finhackad
2. Tillsätt de gula kantarellerna och stek under omrörning i ytterligare 5 minuter.
500 g avkokt gul kantarell (vikt efter att vatten kokat bort), hackad
3. Tillsätt buljong och vin samt den malda svampen. Sjud i 10 minuter.
2 tärningar svampbuljong
2 dl torrt vitt vin
2 msk mald torkad svamp (mald till ett fint pulver i en krydd- eller kaffekvarn)
4. Tillsätt Philadelphia Cream cheese, grädde och kryddor och sjud på låg värme i 10 minuter. Tillsätt honungen mot slutet. Smaka av och reglera med mer kryddor vid behov. Dra bort från värmen och låt svalna.
150 g naturell Philadelphia Cream cheese
½ tsk grillkrydda
1 tsk havssalt
Nymald svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 tsk peperoncino chili flakes
2 tsk honung
5. Rör ner mozzarella och lagrad ost och blanda väl.
1 dl mozzarella, riven
1 dl lagrad ost, riven
6. Förkoka pastan så att den är al dente. Ställ åt sidan och låt den svalna.
8 lasagnetta riccia eller annan pasta som kan vikas till tuber
Béchamelsås:
7. Smält smöret och rör ner mjölet, lite i taget. Rör med en visp så att inga klumpar bildas.
3 msk smör
3 msk vetemjöl
8. Hetta upp mjölk och grädde och smula ner buljongtärningen så att den löser sig. Tillsätt den varma vätskan lite i taget. Rör hela tiden så att såsen blir slät och utan klumpar.
1 tärning svampbuljong
4 dl standardmjölk
2 dl vispgrädde
9. Låt såsen sjuda under omrörning i några minuter och tillsätt kryddorna. Såsen ska vara riktigt tjock. Smaka av och reglera med mer kryddor vid behov.
Havssalt
Nymald svartpeppar
Muskot
Montering:
10. Sätt ugnen på 200 ˚C.
11. Fördela svampfyllningen över pastaplattorna och rulla ihop.
12. Ställ dem i en smord ugnsfast form upprättstående.
13. Häll över béchamelsåsen och fördela den jämnt över formen. Strö över återstående ost och grädda i ugnen i 20–30 minuter eller tills osten bubblar och har fått fin färg. Låt cannellonin vila i minst 10 minuter innan servering.
2 dl mozzarella, riven
2 dl lagrad ost, riven
Servera med en sallad vid sidan om.
Comments