top of page

Kantarellcanelloni

Läckra pastarullar i form av krämiga kantarellcanelloni toppad med béchamelsås och smakrik smält ost. Varje tugga är en hyllning till skogens skatter och det italienska kökets traditioner. Njut!


Kantarellcanelloni
Kantarellcanelloni

Du behöver

500 g avkokt gul kantarell (vikt efter att vatten kokat bort), hackad

50 g smör

2 dl schalottenlök, finhackad

2 msk vitlök, finhackad

½ röd chilifrukt, finhackad

2 tärningar svampbuljong

2 dl torrt vitt vin

2 msk mald torkad svamp (mald till ett fint pulver i en krydd- eller kaffekvarn)

150 g naturell Philadelphia Cream cheese

½ tsk grillkrydda

1 tsk havssalt

Nymald svartpeppar

3 dl vispgrädde

1 tsk peperoncino chili flakes

2 tsk honung

1 dl + 2 dl mozzarella, riven

1 dl + 2 dl lagrad ost, riven

8 lasagnetta riccia eller annan pasta som kan vikas till tuber


Béchamelsås sås:

3 msk smör

3 msk vetemjöl

1 tärning svampbuljong

4 dl standardmjölk

2 dl vispgrädde

Havssalt

Nymald svartpeppar

Muskot

Gör så här

Börja med att göra fyllningen:


1. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret tystnat, tillsätt schalottenlök, vitlök och chili. Stek på medelvärme under omrörning i 5 minuter.

50 g smör

2 dl schalottenlök, finhackad

2 msk vitlök, finhackad

½ röd chilifrukt, finhackad


2. Tillsätt de gula kantarellerna och stek under omrörning i ytterligare 5 minuter.

500 g avkokt gul kantarell (vikt efter att vatten kokat bort), hackad


3. Tillsätt buljong och vin samt den malda svampen. Sjud i 10 minuter.

2 tärningar svampbuljong

2 dl torrt vitt vin

2 msk mald torkad svamp (mald till ett fint pulver i en krydd- eller kaffekvarn)


4. Tillsätt Philadelphia Cream cheese, grädde och kryddor och sjud på låg värme i 10 minuter. Tillsätt honungen mot slutet. Smaka av och reglera med mer kryddor vid behov. Dra bort från värmen och låt svalna.

150 g naturell Philadelphia Cream cheese

½ tsk grillkrydda

1 tsk havssalt

Nymald svartpeppar

3 dl vispgrädde

1 tsk peperoncino chili flakes

2 tsk honung


5. Rör ner mozzarella och lagrad ost och blanda väl.

1 dl mozzarella, riven

1 dl lagrad ost, riven


6. Förkoka pastan så att den är al dente. Ställ åt sidan och låt den svalna.

8 lasagnetta riccia eller annan pasta som kan vikas till tuber


Béchamelsås:

7. Smält smöret och rör ner mjölet, lite i taget. Rör med en visp så att inga klumpar bildas.

3 msk smör

3 msk vetemjöl


8. Hetta upp mjölk och grädde och smula ner buljongtärningen så att den löser sig. Tillsätt den varma vätskan lite i taget. Rör hela tiden så att såsen blir slät och utan klumpar.

1 tärning svampbuljong

4 dl standardmjölk

2 dl vispgrädde


9. Låt såsen sjuda under omrörning i några minuter och tillsätt kryddorna. Såsen ska vara riktigt tjock. Smaka av och reglera med mer kryddor vid behov.

Havssalt

Nymald svartpeppar

Muskot


Montering:

10. Sätt ugnen på 200 ˚C.


11. Fördela svampfyllningen över pastaplattorna och rulla ihop.


12. Ställ dem i en smord ugnsfast form upprättstående.


13. Häll över béchamelsåsen och fördela den jämnt över formen. Strö över återstående ost och grädda i ugnen i 20–30 minuter eller tills osten bubblar och har fått fin färg. Låt cannellonin vila i minst 10 minuter innan servering.

2 dl mozzarella, riven

2 dl lagrad ost, riven


Servera med en sallad vid sidan om.



Comments


bottom of page