Krämig saffranspasta med kalkonpastrami (6 personer)
- tastefusion
- 21 aug.
- 2 min läsning
En snabblagad och god krämig saffranspasta med kalkonpastrami och med en krämig sås.

Du behöver
750 g färsk ravioli med valfri fyllning
3 msk olivolja
3 msk smör
1½ dl schalottenlök, finhackad
1½ dl purjolök, fint strimlad
1½ dl röd paprika, finhackad
1 stort lagerblad
1 msk vitlök, finhackad eller riven
1 tsk-1 msk medelstark röd chili, finhackad (mängd beroende på önskad hetta)
250 g kalkonpastrami, skuren i smala strimlor
1 tsk citronskal, finrivet
1 ½ dl torrt vitt vin
1 ½ msk koncentrerad kycklingfond
5 dl grädde
2 tsk honung
2 msk persilja, hackad
¼ tsk umami
0.5 g saffran
1 ½ tsk havssalt
Nymald svartpeppar
Salt till pastakoket * Se notering 1
1 ½ dl parmesanost, finriven
Servering
Parmesanost, finriven
Persilja, finhackad
Röd chili, tunt skivad eller strimlad
Nymald svartpeppar
Gör så här
1. Hetta upp olivolja och smör i en rymlig traktörpanna. Tillsätt schalottenlök, paprika, purjolök och lagerblad och stek under omrörning tills grönsakshacket mjuknat men inte tagit färg.
3 msk olivolja
3 msk smör
1½ dl schalottenlök, finhackad
1½ dl purjolök, fint strimlad
1½ dl röd paprika, finhackad
1 stort lagerblad
2. Tillsätt vitlök, kalkonpastrami, citronskal och chili. Stek under omrörning.
1 msk vitlök, finhackad eller riven
1 tsk-1 msk medelstark röd chili, finhackad (mängd beroende på önskad hetta)
250 g kalkonpastrami, skuren i smala strimlor
1 tsk citronskal, finrivet
3. Tillsätt vitt vin och kycklingfond och koka tills det reducerats ner till ca hälften.
1 ½ dl torrt vitt vin
1 ½ msk koncentrerad kycklingfond
4. Tillsätt grädde gradvis så att den får koka in.
5 dl grädde
5. Tillsätt parmesan.
1 ½ dl parmesanost, finriven
6. Tillsätt honung, persilja, umamikrydda och saffran. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Reglera smaksättningen vid behov.
2 tsk honung
2 msk persilja, hackad
¼ tsk umami
0,5 g saffran
1 ½ tsk havssalt
Nymald svartpeppar
7. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. När det kokar, tillsätt salt. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
750 g färsk ravioli med valfri fyllning
Salt till pastakoket * Se notering 1
8. Lägg en spegel av sås i botten på individuella tallrikar. Lägg raviolin över och ringla över mer sås. Toppa med riven parmesan, persilja och lite röd chili samt ett varv eller två på pepparkvarnen.
Parmesanost, finriven
Persilja, finhackad
Röd chili, tunt skivad eller strimlad
Nymald svartpeppar
Tips & tricks
Tips 1: Pastavatten och salt: 1/2 msk salt (10 g) till 1 l vatten. 1 ½ msk salt (30 g) till 3 l vatten. Tillsätt salt först när vattnet kokar då salt annars förlänger uppkokstiden.




Kommentarer