top of page

Potstickers med magisk sås

Uppdaterat: 8 apr. 2024

Dessa potstickers med magisk sås är ”to die for.” Den magiska såsen tar dessa små knyten till en helt ny nivå. Det är viktigt att dessa potstickers får ligga i såsen i stället för att såsen serveras i en skål vid sidan om. Vårt detaljerade steg-för-steg-recept på potstickers med magisk sås guidar dig genom processen att skapa dessa utsökta potstickers. De är fyllda med en smakrik blandning av kalkonfärs, vitkål, morot, och aromatiska kryddor såsom ingefära och vitlök. De, tillsammans med såsen, vars perfekta balans av sött, syrligt och umami kommer att få smaklökarna att dansa.


Potstickers med fantastisk sås toppad med färsk chili, gräslök och rostade sesamfrön





Du behöver

200 g vitkål, finstrimlad

¾ tsk salt

500 g kalkonfärs

120–150 g morot, grovt riven

2 vårlökar, tunt skivade

1 msk finriven ingefära

8 klyftor vitlök, finriven

1 msk sojasås

2 tsk rostad sesamolja

½ ägg, lätt uppvispat

1 tsk salt

Nymald svartpeppar

40–45 Gyozablad

1 dl rapsolja

Vatten


Dippsås

1–2 msk tunt skivad färsk röd chili, beroende på styrka och smak

1, 25 dl risvinäger

1, 25 dl sojasås

1 msk sesamolja

2 msk honung

3 msk sirap

1 tsk rostade sesamfrön


Dekoration

Rostade sesamfrön

Tunt skivad vårlök, den mörkgröna delen


Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till dippsåsen i en skål och ställ åt sidan.

1–2 msk tunt skivad färsk röd chili, beroende på styrka och smak

1, 25 dl risvinäger

1, 25 dl sojasås

1 msk sesamolja

2 msk honung

3 msk sirap

1 tsk rostade sesamfrön


2. Blanda vitkål och salt i en skål och låt stå i 30 minuter. Krama all vätska ur vitkålen. Skölj ur och torka skålen och lägg tillbaka vitkålen i skålen.

200 g vitkål, finstrimlat

¾ tsk salt


3. Tillsätt kalkonfärs, morot, vårlök, ingefära och vitlök. Blanda väl.

500 g kalkonfärs

120–150 g morot, grovt riven

2 vårlökar, tunt skivade

1 msk finriven ingefära

8 klyftor vitlök, finriven


4. I en separat skål, vispa samman sojasås, sesamolja, ägg. Blanda ner det i köttfärsblandningen.

1 msk sojasås

2 tsk rostad sesamolja

½ ägg, lätt uppvispat


5. Tillsätt salt och svartpeppar och blanda.

1 tsk salt

Nymald svartpeppar


6. Häll vatten i en liten skål för att kunna doppa fingrarna i vid montering.


7. Lägg ut några Gyozablad på en torr yta, till exempel en stor skärbräda. Låt övriga blad ligga kvar i förpackningen eller under en fuktig handduk/papper så att de inte torkar.

40–45 Gyozablad

8. Lägg 1, 5 tsk köttfärsfyllning i mitten på varje blad.


9. Doppa pekfingret i vattenskålen och stryk på vatten längs halva kanten på Gyozabladen.


10. Vik över den andra kanten så att bladen bildar en halvmåne med fyllningen i mitten. Förslut genom att trycka ihop kanterna mellan tummen och pekfingret. Gör sex veck längs kanten. Alternativt kan man använda en gyozaform.


11. Ställ alla potstickers med sömmen uppåt på en plåt eller bricka. Täck med ett fuktat papper eller en fuktad handduk. Gör alla potstickers på samma sätt.


12. Hetta upp oljan i en teflonpanna med lock, så att den är het men inte brännande het. Ta bort pannan från värmekällan och placera ut potstickers stående med sömmen uppåt utan att de nuddar vid varandra. Tillaga utan lock på medelvärme tills botten är gyllene, 2–3 minuter och tillsätt sedan 1 dl vatten och täck med locket och tillaga i ca 7–10 minuter tills det mesta av vattnet kokat bort och de är frasiga och gyllene i botten. Vid behov tillsätt ytterligare 1 – 2 msk vatten under processen om pannan är torr. Ta bort locket och skaka pannan och låt dem ånga av sig 1–2 minuter. De kommer att behöva tillagas i omgångar.

1 dl rapsolja + eventuell påfyllnad för nästa omgång

Vatten


13. Häll dippsås i botten på djupa tallrikar och lägg några varma potstickers i såsen med sömmen uppåt. Strö över rostade sesamfrön och tunt skivad vårlök.

Rostade sesamfrön

Tunt skivad vårlök, den mörkgröna delen



Kommentarer


bottom of page