top of page

Remoladsås

Uppdaterat: 7 apr. 2024

En kall, god remouladsås förhöjer verkligen smaken på vilken fiskrätt som helst. Den här mångsidiga såsen, med sin krämiga bas och perfekta mix av kryddor och finhackade grönsaker, är det ultimata tillbehöret till fisk, skaldjur och även som dipp till pommes frites.  


Remouladsås toppad med dill





Du behöver

1 dl gräddfil eller crème fraiche

1 dl majonnäs, Hellmans eller hemslagen

1 tsk honung

½ tsk citronsaft

¼ tsk rivet citronskal

2 msk kapris, finhackad

4 msk inlagd gurka, finhackad

3 msk örter, t. ex persilja, dill och gräslök, finhackad

Nymald svartpeppar

¼ msk salt

Eventuellt 4 msk finhackat (och skalat) Granny smith äpple (kan uteslutas)

Gör så här

1. Hacka de ingredienser som ska hackas och riv citronskal och pressa citronen.

2 msk kapris, finhackad

4 msk inlagd gurka, finhackad

3 msk örter, t. ex persilja, dill och gräslök, finhackad

Eventuellt 4 msk finhackat (och skalat) Granny smith äpple (kan uteslutas)

½ tsk citronsaft

¼ tsk rivet citronskal


2. Blanda gräddfil eller crème fraiche med majonnäs, honung och citronsaft. Rör så att honungen blandas väl med övriga ingredienser.

1 dl gräddfil eller crème fraiche

1 dl majonnäs, Hellmans eller hemslagen

1 tsk honung

½ tsk citronsaft


3. Rör ner de hackade och rivna ingredienserna i såsbasen.

¼ tsk rivet citronskal

2 msk kapris, finhackad

4 msk inlagd gurka, finhackad

3 msk örter, t. ex persilja, dill och gräslök, finhackad

Eventuellt 4 msk finhackat (och skalat) Granny smith äpple (kan uteslutas)


4. Smaka av med nymald svartpeppar och salt. Ställ in såsen i kylen och låt den mogna i minst en timme men gärna längre. Servera som tillbehör till fisk.

Nymald svartpeppar

¼ msk salt


댓글


bottom of page