Vietnamesisk kyckling med citrongräs och chili
- tastefusion
- 3 apr. 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 8 apr. 2024
Vietnamesisk kyckling med citrongräs och chili är en smakrik rätt med exotiska smaker direkt från hjärtat av Vietnam. Denna läckra rätt kombinerar den underbara aromen av färskt citrongräs med het chili och skapar en härlig balans mellan kryddighet och fräschhet som garantera kommer ge dina smaklökar en upplevelse.

Du behöver
2 tsk maizena
6 msk vatten
1 kg kycklingfilé, tunt skivad och strimlad
5 dl morot, skalade och fint skurna i stavar (julienne) tjocka som tändstickor
6 msk rapsolja
15 hela torkade chilipeppar
1 ½ dl citrongräs, bankad på med ett knivskaft och den nedre delen finhackad
3 msk vitlök, finhackad
3 cm ingefära, skalad och finhackad
4 msk strösocker
2 tsk chilipasta
2 röda Thai bird's eye chili, finhackad. Frön borttagna för mindre hetta.
¼ tsk MSG
2 ½ dl kycklingbuljong
2 msk fisksås
½ tsk salt
1 gul lök, tunt skivad
Färsk koriander, hackad
Vårlök, hackad (kan uteslutas)
Nuac Cham dippsås
1 vitlöksklyfta
1 röd Thai bird's eye chili, finhackad
1 ½ msk strösocker
¾ dl vatten
2 msk pressad limesaft
1 ½ msk fisksås
Comments