top of page

Glaserade japanska morötter

Glaserade japanska morötter är en riktigt god grönsaksrätt som passar till det mesta. De går snabbt att laga och det är få ingredienser som behövs. Välj hur krispiga eller mjuka du vill ha dina morötter, och anpassa stektiden till det.


Glaserade morötter

Du behöver

350 g morötter, skalade och slantade i ½ cm tjocka skivor

1 msk smör

2 msk rapsolja

1 ½ msk strösocker

2 msk torr sake eller torr sherry

2 msk japansk soja

Nymald svartpeppar

½ tsk rostade sesamfrön

½ tsk hackad persilja

Gör så här

1. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Tillsätt morötterna och stek dem på hög värme under omrörning i ca 1 minut.

350 g morötter, skalade och slantade i ½ cm tjocka skivor

1 msk smör

2 msk rapsolja


2. Tillsätt strösocker och sake eller sherry och rör om så att allt blandas. Stek under omrörning under 1–2 minuter tills vätskan kokat in.

1 ½ msk strösocker

2 msk torr sake eller torr sherry


3. Tillsätt soja och stek under omrörning i ytterligare 1–2 minuter tills vätskan kokat in eller så länge som morötterna behöver för att de ska få önskad konsistens.

2 msk japansk soja


4. Vrid ett varv eller två på pepparkvarnen och blanda om.

Nymald svartpeppar


5. Servera toppad med lite rostade sesamfrön och hackad persilja (för färgen).

½ tsk rostade sesamfrön

½ tsk hackad persilja


コメント


bottom of page