top of page

Guacamole

Uppdaterat: 8 apr. 2024

I New York åt mina systrar och jag på en restaurang som heter Mama Rosa. Där serverades den godaste Guacamole någon av oss ätit! Som tur var tillagades Guacamolen direkt vid bordet i en fantastisk mortel. Jag memorerade receptet och lyckades dessutom övertala dem att sälja en mortel till mig. Här är receptet som är fri från krusiduller – ”less is more” gäller i detta fall.


Guacamole serverad i mortel med tunnbrödschips





Du behöver

1 – 1 ½ finhackad färsk jalapeño

1 ½ msk finhackad gul lök

2 msk finhackad tomat

2 msk hackad färsk koriander

1 nypa havssalt

3 mogna avokado


Gör så här

1. Lägg jalapeño, lök, tomat, koriander och havssalt i en rymlig stenmortel och mortla det till en såsliknande massa.

1 – 1 ½ finhackad färsk jalapeño

1 ½ msk finhackad gul lök

2 msk finhackad tomat

2 msk hackad färsk koriander

1 nypa havssalt


2. Skala avokado och hacka ner dem direkt i morteln med en styv slickepott tills avokadon är blandad med den mortlade såsen men fortfarande är ”chunky”.

3 mogna avokado







Kommentarer


bottom of page