Koreanska friterade kycklingvingar
- tastefusion
- 18 feb. 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 7 apr. 2024
Gochujangpasta används ofta i koreanska recept. Den har en söt, kryddiga umami-smak som är otroligt läcker. Gochujangpasta är en fermenterad koreansk chilipasta gjord av klibbigt ris, fermenterade sojabönor, röda chilipepparflingor och salt. Här har pastan blandats med andra smaker till en sås som lyfter hela rätten. De krispigt friterade kycklingvingarna penslade med såsen är en riktig hit! Servera som en tapas, på en buffé eller picknick.

Du behöver
I kg kycklingvingar
Havssalt
Nymald svartpeppar
2 – 3 dl Maizena
Olja att fritera i
Gochujansås
½ tsk honung
½ dl Hellmans majonnäs
1 msk ketchup
1 msk gochuang pasta
1 msk limesaft
1 tsk sesamolja
½ tsk Worcestershiresås
1 tsk risvinäger
Dekoration
Vårlök, tunt skivad
Rostade sesamfrön
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till såsen väl och ställ åt sidan.
½ tsk honung
½ dl Hellmans majonnäs
1 msk ketchup
1 msk gochuang pasta
1 msk limesaft
1 tsk sesamolja
½ tsk Worcestershiresås
1 tsk risvinäger
2. Skölj vingarna och torka dem torra.
I kg kycklingvingar
3. Skär eller klipp bort den allra yttersta vingspetsen vid leden med en vass kockkniv eller en fågelsax. Klipp bort den trekantiga skinnbiten mellan de två lederna och trimma/dra bort så mycket av skinnet och fettet som det går. Skär eller klipp vingen i leden så att det blir två bitar av varje vinge.
4. Salta och peppra båda sidor av vingarna.
Havssalt
Nymald svartpeppar
5. Häll Maizena i en plastpåse och lägg ner några vingar åt gången. Skaka runt så att vingarna täcks av maizena. Skaka av överflödet och lägg dem på ett stort fat. Fortsätt tills alla vingar är täckta.
2 – 3 dl Maizena
6. Hetta upp tillräckligt med olja i en liten wok eller gryta för att det ska täcka ett lager av vingar. Oljan är redo när det bildas bubblor runt ett träskaft eller ätpinne i trä. Lägg ner några kycklingvingar åt gången och fritera dem i omgångar i 15 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Fortsätt tills alla vingar är friterade.
Olja att fritera i
7. Lägg ner vingarna i omgångar och fritera dem en andra gång i 7 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Fortsätt tills alla vingar är friterade.
8. När det är dags att servera kan man antingen penslas såsen på vingarna eller vända runt dem i såsen. Jag föredrar att pensla så att det inte blir för mycket sås. Strö över tunt skivad vårlök och rostade sesamfrön.
Vårlök, tunt skivad
Rostade sesamfrön
Servera vingarna som en tapas eller som en del av en buffé.




Kommentarer