Pasta med haricots verts och räkor
- tastefusion
- 10 feb. 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 7 apr. 2024
En jättegod pasta med Haricots verts och räkor. Det är en smakrik pastarätt som får sitt djup och sin karaktär från en rik bas av tomatpuré, en touch av hetta från cayennepeppar, och en krämig finish från både crèmefraiche och syrad grädde, balanserad med en söt not från honungen.

Du behöver
Olivolja
300 g fryst haricot verts, tinad och varje böna skuren i 3 bitar
3 msk tomatpuré
6 klyftor vitlök, riven på den grova sidan av rivjärnet
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitpeppar
Salt
200 g räkor, skalad vikt
3 dl crème fraiche
3 dl syrad grädde
2 tsk honung
1 ½ dl parmesanost + parmesanost att strö över, finriven
Tagliatelle
Gör så här
1. Hetta upp olivolja i en gryta. Stek haricot verts på hög värme under omrörning i ca 3 minuter.
Olivolja
300 g fryst haricot verts, tinad och varje böna skuren i 3 bitar
2. Sänk värmen och rör i tomatpurén Stek under omrörning i 2–3 minuter.
3 msk tomatpuré
3. Tillsätt vitlök, cayennepeppar, vitpeppar och salt. Stek en minut under omrörning.
6 klyftor vitlök, riven på den grova sidan av rivjärnet
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitpeppar
4. Tillsätt räkorna och rör runt så att allt blandas. Stek under omrörning i en minut.
200 g räkor, skalad vikt
5. Tillsätt crème fraiche, syrad grädde och honung. Låt sjuda i några minuter
3 dl crème fraiche
3 dl syrad grädde
2 tsk honung
6. Tillsätt riven parmesan och smaka av. Reglera med kryddor och honung vid behov.
1 ½ dl parmesanost
7. Servera med tagliatelle och riven parmesan.
Tagliatelle
parmesanost att strö över
Tips: Spar alla räkskal och huvuden. Lägg i en påse i frysen tills du har tillräckligt för att göra en skaldjursfond.
Comments