Pestosnurror med grön pesto och soltorkade tomater
- tastefusion
- 27 maj 2024
- 1 min läsning
Våra pestosnurror med grön pesto och soltorkade tomater är det perfekta valet! Dessa smakrika snurror kombinerar krämig grön pesto med söta, intensiva soltorkade tomater, vilket skapar en oemotståndlig smakupplevelse. Perfekta som aptitretare, tilltugg på festen eller som en del av en buffé, dessa pestosnurror kommer garanterat att bli en favorit.

Du behöver
1–1 ½ dl grön pesto
1 färdigkavlad, rektangulär smördegsplatta
1 ägg, uppvispat
0,75 dl soltorkade tomater i olja, hackade
75 g parmesan på bit, finriven
Nymald svartpeppar
Grön pesto (ger ca 2 1/2 dl)
2 ½ dl (70 g) små basilikablad utan stjälkar
3 klyftor vitlök, skalade och rivna på den grova sidan av rivjärnet
4 msk pinjenötter
1 ½ dl mild extra virgin olivolja, kyld
1 ½ dl parmesanost på bit, finriven
2 msk pecorino ost, finriven
Nymalen svartpeppar
Eventuellt en nypa havssalt
Gör så här
1. Sätt in mixerskålen och bladet i frysen och kyl olivoljan i kylen i 30 minuter för att förhindra att peston oxiderar och blir brun.
1 ½ dl mild extra virgin olivolja, kyld
2. Lägg vitlök och pinjenötter i mixern. Tillsätt 2 msk olivolja och pulsera tills allt är finfördelat. Ta en slickepott och skrapa ner det som hamnat på sidorna.
3 klyftor vitlök, skalade och rivna på den grova sidan av rivjärnet
4 msk pinjenötter
2 msk mild extra virgin olivolja, kyld2. Skölj vingarna och torka dem torra.
3. Tillsätt basilikabladen och 2 msk olivolja och pulsera tills allt är finfördelat. Skrapa ner det som hamnar på kanterna då och då.
2 ½ dl (70 g) små basilikablad utan stjälkar
2 msk mild extra virgin olivolja, kyld
4. Tillsätt ost och nymald svartpeppar och pulsera igen. Skrapa kanterna.
1 ½ dl parmesanost på bit, finriven
2 msk pecorino ost, finriven
Nymald svartpeppar
5. Tillsätt resterande olivolja under tiden som mixern går och mixa tills peston är krämig.
Resterande 0,9 dl mild extra virgin olivolja, kyld + mer vid behov
6. Smaka av och tillsätt salt om det behövs – osten ger en hel del sälta. Justera med mer svartpeppar vid behov och olivolja om peston känns för tjock. Ställ åt sidan.
Eventuellt en nypa havssalt
Pestosnurror
7. Sätt ugnen på 200 ˚C.
8. Bred ut smördegsplattan och pensla hela ytan med uppvispat ägg.
1 färdigkavlad, rektangulär smördegsplatta
1 ägg, uppvispat
9. Bred ut pesto jämnt över hela ytan.
1–1 ½ dl grön pesto
10. Strö över soltorkade tomater.
0,75 dl soltorkade tomater i olja, hackade
11. Strö över parmesanost och nymald svartpeppar.
75 g parmesan på bit, finriven
Nymald svartpeppar
12. Rulla ihop till en tight rulle längs med långsidan och skär skivor som är ca 2 cm tjocka.
13. Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn 15–20 minuter tills de fått fin färg.
Servera som en del på en italiensk ost- och/eller charkuteribricka eller som drinktilltugg.
Tips: Gör flera satser och frys in. Frys annars in överbliven pesto.




Kommentarer