top of page

Basilikapesto med tvist

Uppdaterat: 9 mars 2024

Denna basilikapesto använder jag på Bruschetta med tvistad pesto och tomat, i min Auberginegratäng och ibland också i stället för Béchamelsås i Lasagne. Dessutom är den fantastisk som bas till min potatissallad.


ree





Du behöver

2 rejäla krukor färsk basilika, blad och stjälkar

2 msk färsk oregano

2 msk färsk timjan

1 generös näve färsk spenat

6 msk pinjenötter

2 vitlöksklyftor, finrivna

5 dl riven färsk parmesanost på bit

½ tsk honung

1 ½ dl olivolja

Flingsalt

Nymald svartpeppar

1 ½ msk balsamvinäger

1 dl Philadelphia cream cheese

3 msk majonnäs, hemslagen eller Hellmans

Gör så här

1. Placera basilika, timjan, oregano, spenat, pinjenötter, vitlök, parmesan och honung tillsammans med 1 msk olja i en mixer. Kör mixern tills allt är väl blandat och finfördelat.

2 rejäla krukor färsk basilika, blad och stjälkar

2 msk färsk oregano

2 msk färsk timjan

1 näve färsk spenat

6 msk pinjenötter

2 pressad vitlöksklyfta

5 dl riven färsk parmesanost på bit

½ tsk honung

1 msk olivolja


2. Tillsätt resten av oljan lite i taget medan mixern går tills du har den konsistens du önskar.

1,35 dl olivolja


3. Tillsätt balsamvinäger, Philadelphia Cream cheese och majonnäs och kör mixern.

1 ½ msk balsamvinäger

1 dl Philadelphia cream cheese

3 msk majonnäs, hemslagen eller Hellmans


4. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Salt och nymald svartpeppar


Kommentarer


bottom of page