Basilikapesto med tvist
- tastefusion
- 6 feb. 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 9 mars 2024
Denna basilikapesto använder jag på Bruschetta med tvistad pesto och tomat, i min Auberginegratäng och ibland också i stället för Béchamelsås i Lasagne. Dessutom är den fantastisk som bas till min potatissallad.

Du behöver
2 rejäla krukor färsk basilika, blad och stjälkar
2 msk färsk oregano
2 msk färsk timjan
1 generös näve färsk spenat
6 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, finrivna
5 dl riven färsk parmesanost på bit
½ tsk honung
1 ½ dl olivolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar
1 ½ msk balsamvinäger
1 dl Philadelphia cream cheese
3 msk majonnäs, hemslagen eller Hellmans
Gör så här
1. Placera basilika, timjan, oregano, spenat, pinjenötter, vitlök, parmesan och honung tillsammans med 1 msk olja i en mixer. Kör mixern tills allt är väl blandat och finfördelat.
2 rejäla krukor färsk basilika, blad och stjälkar
2 msk färsk oregano
2 msk färsk timjan
1 näve färsk spenat
6 msk pinjenötter
2 pressad vitlöksklyfta
5 dl riven färsk parmesanost på bit
½ tsk honung
1 msk olivolja
2. Tillsätt resten av oljan lite i taget medan mixern går tills du har den konsistens du önskar.
1,35 dl olivolja
3. Tillsätt balsamvinäger, Philadelphia Cream cheese och majonnäs och kör mixern.
1 ½ msk balsamvinäger
1 dl Philadelphia cream cheese
3 msk majonnäs, hemslagen eller Hellmans
4. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Salt och nymald svartpeppar




Kommentarer