Röda pestosnurror
- tastefusion
- 9 mars 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 7 apr. 2024
Pestosnurror är oemotståndliga – här i en version med röd pesto. Dessa läckra snurror kombinerar den rika och robusta smaken av röd pesto med frasig smördeg. Ett perfekt tilltugg till fördrinken, som en tapas eller som en del på en italiensk charbricka.

Du behöver
1–1 ½ dl röd pesto
1 färdigkavlad, rektangulär smördegsplatta
1 ägg, uppvispat
75 g parmesan på bit, finriven
Nymald svartpeppar
Röd pesto
200 g soltorkade tomater i olja
1,2 dl färsk basilika
0,8 dl färsk persilja
4 klyftor vitlök
1 msk avrunnen kapris
4 msk rostade pinjenötter
2 msk rödvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
1,2 dl extra virgin olivolja
4 msk riven parmesan
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja som täcker ytan på peston i burken
Gör så här
Börja med att göra peston:
1. Lägg soltorkade tomater, basilika, persilja, vitlök, kapris och rostade pinjenötterna i en matberedare och mixa till en slät pasta.
200 g soltorkade tomater i olja
1,2 dl färsk basilika
0,8 dl färsk persilja
4 klyftor vitlök
1 msk avrunnen kapris
4 msk rostade pinjenötter
2. Tillsätt rödvinsvinäger, balsamvinäger, extra virgin olivolja och parmesanost. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Kör matberedaren tills allt är väl blandat och peston är slät.
2 msk rödvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
1,2 dl extra virgin olivolja
4 msk riven parmesan
Flingsalt
svartpeppar
Pestosnurror
1. Sätt ugnen på 200 ˚C.
2. Bred ut smördegsplattan och pensla hela ytan med uppvispat ägg.
1 färdigkavlad, rektangulär smördegsplatta
1 ägg, uppvispat
5. Bred ut pesto jämnt över hela ytan.
1–1 ½ dl röd pesto
3. Strö över parmesanost och nymald svartpeppar.
75 g parmesan på bit, finriven
Nymald svartpeppar
4. Rulla ihop till en tight rulle längs med långsidan och skär skivor som är ca 2 cm tjocka.
5. Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn 15–20 minuter tills de fått fin färg.
Servera som en del på en italiensk ost- och/eller charkuteribricka eller som drinktilltugg.
Tips: Gör flera satser och frys in.
Tips 2: Lägg överbliven pesto i en steriliserad glasburk och häll ett tunt lager med olivolja som täcker hela ytan. Peston står sig ca 2 veckor i kylen så länge man häller på olja som täcker ytan när man tar pesto ur burken. Servera peston som tillbehör till kex eller som Bruschetta.




Kommentarer