Sparris med kalkonpastrami och parmesansås
- tastefusion
- 3 apr. 2024
- 1 min läsning
Detta är en enkel och härlig förrätt som är som allra godast när sparrisen är i säsong. Tidigare brukade jag köpa skivor av rökt kalkonlår från Ingelsta kalkon men efter att de stängt sina butiker i Stockholm får jag inte tag i det längre, så jag använder kalkonpastrami i stället. Såsen är väldigt god och passar till mycket annat.

Du behöver
Olivolja att steka i
1 knippe sparris, sköljd, torkad och den nedre delen av stjälken bortbruten
1/2 skiva kalkonpastrami/sparrisstjälk
1–2 klyftor vitlök, finhackad eller riven
½ tsk flingsalt
Nymald svartpeppar
Crème de balsamico
Parmesansås
3 dl (55 g) eller mer finriven parmesan
2 dl gräddfil
1 dl hemgjord majonnäs eller Hellmans majonnäs
1 tsk högkvalitativ balsamvinäger
¼ tsk honung
½ tsk Flingsalt
Nymald svartpeppar efter smak
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå kallt minst en timme innan servering, gärna längre, så att smakerna gifter sig.
3 dl (55 g) eller mer finriven parmesan
2 dl gräddfil
1 dl hemgjord majonnäs eller Hellmans majonnäs
1 tsk högkvalitativ balsamvinäger
¼ tsk honung
½ tsk Flingsalt
Nymald svartpeppar efter smak
2. Stek sparrisen så att den är al dente och mot slutet, strö över lite finhackad vitlök. Salta och peppra.
Olivolja att steka i
1 knippe sparris, sköljd, torkad och den nedre delen av stjälken bortbruten
1–2 klyftor vitlök, finhackad eller riven
Flingsalt och nymald svartpeppar
3. Linda en skiva parmaskinka runt varje sparris. Lägg upp på en tallrik och servera med parmesansåsen. Dekorera tallriken med några droppar crème de balsamico.
1/2 skiva kalkonpastrami/sparris




Kommentarer