top of page

Stekt bellaverde (Sparrisbroccoli)

Uppdaterat: 8 apr. 2024

Bellaverde, eller sparrisbroccoli som den också kallas, är en är mycket god långstjälkad variant av broccoli. Den har en unik, söt smak och är en mångsidig ingrediens som också kan ätas för sig själv. Här har vi tillagat den med några få ingredienser som lyfter de naturliga smakerna i denna fantastiska grönsak.



Stekt bellaverde på en tallrik med ris och currykyckling





Du behöver

2 msk olivolja

2 msk smör

200 g bellaverde (sparrisbroccoli), tvättad och delad på mitten längsgående

4 klyftor vitlök, riven

½ tsk Pul biber

½ tsk flingsalt

Nymald svartpeppar

½ dl vatten

½ tsk honung


Gör så här

1. Hetta upp smör och olja i en rymlig stekpanna. När smöret slutat fräsa tillsätts bellaverden. Fräs under omrörning i 5 minuter.

2 msk olivolja

2 msk smör

200 g bellaverde (sparrisbroccoli), tvättad och delad på mitten längsgående


2. Tillsätt vitlök, Pul biber, flingsalt och svartpeppar och fräs under omrörning i 2 minuter.

4 klyftor vitlök, riven

½ tsk Pul biber

½ tsk flingsalt

Nymald svartpeppar


3. Tillsätt vatten och honung och låt sjuda i 2 minuter.

½ tsk honung

½ dl vatten



Kommentarer


bottom of page