Stekt bellaverde (Sparrisbroccoli)
- tastefusion
- 11 feb. 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 8 apr. 2024
Bellaverde, eller sparrisbroccoli som den också kallas, är en är mycket god långstjälkad variant av broccoli. Den har en unik, söt smak och är en mångsidig ingrediens som också kan ätas för sig själv. Här har vi tillagat den med några få ingredienser som lyfter de naturliga smakerna i denna fantastiska grönsak.

Du behöver
2 msk olivolja
2 msk smör
200 g bellaverde (sparrisbroccoli), tvättad och delad på mitten längsgående
4 klyftor vitlök, riven
½ tsk Pul biber
½ tsk flingsalt
Nymald svartpeppar
½ dl vatten
½ tsk honung
Gör så här
1. Hetta upp smör och olja i en rymlig stekpanna. När smöret slutat fräsa tillsätts bellaverden. Fräs under omrörning i 5 minuter.
2 msk olivolja
2 msk smör
200 g bellaverde (sparrisbroccoli), tvättad och delad på mitten längsgående
2. Tillsätt vitlök, Pul biber, flingsalt och svartpeppar och fräs under omrörning i 2 minuter.
4 klyftor vitlök, riven
½ tsk Pul biber
½ tsk flingsalt
Nymald svartpeppar
3. Tillsätt vatten och honung och låt sjuda i 2 minuter.
½ tsk honung
½ dl vatten




Kommentarer