top of page

Tex Mex Coleslaw

Tex Mex Coleslaw är enkel att göra och passar utmärkt som tillbehör till det mesta. Jag brukar servera den som tillbehör till tacos men också till grillad eller stekt kyckling. Den står sig väl i kylen och kan med fördel tillagas i förväg så att smakerna hinner gifta sig.


Indisk spenat och kyckling curry

Du behöver

1 kg vitkål, alternativt blandad vit- och rödkål, finstrimlad

½ tsk salt

250 g morot, skalad och finstrimlad

2 dl koriander, finhackad

1 ½ tsk Pul biber

5 msk nypressad limesaft

3 msk rapsolja

2–3 dl hemslagen eller Hellmans majonnäs

1 ½ msk honung

1 jalapeño eller Serrano chili, finhackad (kan uteslutas)

Gör så här

1. Lägg den strimlade kålen i en rymlig skål och tillsätt salt. Blanda runt och låt stå en timme. Krama ur all vätska.

1 kg vitkål, alternativt blandad vit- och rödkål, finstrimlad

½ tsk salt


2. Tillsätt morötter och koriander och blanda väl.

250 g morot, skalad och finstrimlad

2 dl koriander, finhackad


3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

1 ½ tsk Pul biber

5 msk nypressad limesaft

3 msk rapsolja

2–3 dl hemslagen eller Hellmans majonnäs

1 ½ msk honung

1 jalapeño eller Serrano chili, finhackad (kan uteslutas)




Kommentarer


bottom of page