top of page
RECEPT


Snittar eller toast med enkel räkröra
En enkel elegans som är förvånansvärt god trots sina få ingredienser. Det är en tidlös klassiker som kombinerar frasig toast med en...


Indisk butterchicken
Indisk Butter chicken är en härlig smakrik, kryddig och krämig rätt som uppskattas av många matälskare över hela världen. Denna klassiker...


Tryffel- och kantarellpasta
En krämig pasta som kombinerar den jordiga, rika smaken av svamp med den exklusiva aromen av tryffel. Det är en måltid som inte bara...


Skaldjurssoppa med jalapeñopotatis
Min dotter tillbringade en sommarvecka längs västkusten. Där åt hon en soppa som hon bara älskade. Hon skickade ett foto och en...


Vietnamesiska vårrullar med räkor eller tonfisk
Vietnamesiska vårrullar är en läcker och fräsch rätt som man enkelt kan förbereda. Vårrullarna görs med blötlagda rispapper som fylls med...


Guacamole
I New York åt mina systrar och jag på en restaurang som heter Mama Rosa. Där serverades den godaste Guacamole någon av oss ätit! Som tur...


Röda pestosnurror
Pestosnurror är oemotståndliga – här i en version med röd pesto. Dessa läckra snurror kombinerar den rika och robusta smaken av röd pesto...


Pasta Vongole
Under en semester på Sicilien åt min man och jag den absolut godaste Pasta Vongole vi någonsin ätit. Vi blev stamkunder på denna tämligen...


Skagenröra med chili
Skagenröra eller toast Skagen är en av de vanligaste förrätterna i Sverige, skapad av den kända svenska kocken Tore Wretman på...


Koreanska friterade kycklingvingar
Gochujangpasta används ofta i koreanska recept. Den har en söt, kryddiga umami-smak som är otroligt läcker. Gochujangpasta är en...


Potstickers med magisk sås
Dessa potstickers med magisk sås är ”to die for.” Den magiska såsen tar dessa små knyten till en helt ny nivå. Det är viktigt att dessa...


Stekt bellaverde (Sparrisbroccoli)
Bellaverde, eller sparrisbroccoli som den också kallas, är en är mycket god långstjälkad variant av broccoli. Den har en unik, söt smak...


Vichyssoise med färsk sparris
Len Vichyssoise med ett tillskott av färsk sparris är en lyxig tolkning av den klassiska franska potatis- och purjolökssoppan. Den...


Kall eller varm vichyssoise
Vichyssoise är en fransk potatis- och purjolökssoppa. Den serveras vanligen kall men kan även serveras varm. Man tror att rätten uppfanns...


Vichyssoise med gröna ärtor
Utforska en kreativ twist på den klassiska franska potatis och purjolökssoppan med vårt recept på vichyssoise med gröna ärtor. Det är en...
bottom of page
