top of page
RECEPT


Koreanska köttbullar med gochujangsås
Gochujangpasta används ofta i koreanska recept. Den har en söt, kryddiga umami-smak som är otroligt läcker. Gochujangpasta är en...


Pasta med haricots verts och räkor
En jättegod pasta med Haricots verts och räkor. Det är en smakrik pastarätt som får sitt djup och sin karaktär från en rik bas av...


Thailändsk cashew kyckling
Denna klassiker bland thailändska rätter är väldigt populär och är i grund och botten wokad kyckling och cashewnötter. Ostronsås,...


Portabello carpaccio med tryffelmajonäs
Portabello Carpaccio som serveras med tryffelmajjo, ruccola, riven parmesan & pinjenötter är en riktig smakexplosion, vill jag lova. En...


Purjo- och basilikapesto
Detta är ett bra sätt att tillvarata de mörkgröna delarna av purjolöken som annars ofta slängs. Peston kan frysas och den används som...


Basilikapesto med tvist
Denna basilikapesto använder jag på Bruschetta med tvistad pesto och tomat, i min Auberginegratäng och ibland också i stället för...


Kronärtskocka med currymajonnäs
Kronärtskocka är en delikat tistel där man äter den outslagna blomknoppen. Det är också den enda grönsaken som har ett hjärta. Det går...


Lasagne med kalkonfärs
Den här lasagnen är en av familjens stora favoriter. Man kan med fördel göra en stor sats Bolognese och frysa in tills man behöver den....


Bolognese på kalkonfärs
Bolognese, även känd som ragù Bolognese, är en italiensk klassiker med rötter i staden Bologna. Denna underbara kött- och tomatsås...


Röd pesto
Röd pesto, även känd som Pesto Rosso, är en variant av pesto som har sitt ursprung på Sicilien. Den användas på liknande sätt som grön...


Äggcurry
Äggcurry är en himmelskt god indisk rätt. Har man framförhållning och har indisk bas i frysen så går det väldigt snabbt att laga denna...


Indiska haricots verts
Detta är min version av Madhur Jaffreys recept som jag gjort om lite. Det är ett riktigt gott tillbehör till alla indiska rätter, till...
bottom of page
